Gör egna julklappar

När juletider nalkas är det mycket att stå i. Julpyssel och julmat tar upp en stor del av tiden. Eftersom det är en hektisk tid kan det vara både stressande och svårt att försöka komma på vad man ska ge bort i julklapp.

Det är alltid uppskattat att få julklappar som är egengjorda. Uppskattningen ligger främst i att det finns en personlig prägel och nerlagd själ i julklappen. Det är inte en lika opersonlig julklapp som till exempel en trisslott – även om en trisslott kan bli en alldeles fantastisk julklapp beroende på utfallet. Men för att ha möjlighet att sätta personlig prägel bör man tänka lite mer innovativt.

Sy ett kuddfodral
Ett kuddfodral används dagligen – det är ofrånkomligt. Att sy ett eget kuddfodral att ge bort är en fin julklapp och den som använder din julklapp kommer ständigt ha närhet till din gåva varje natt.

Gör scrapbooking på bilder av barnen och ge bort
Scrapbooking är alltid roligt. En scrapbook kan bestå av en massa andra saker än enbart foton. Det är dock vanligt att scrapbooking består av bilder på barnen i kombination med biljetter, klistermärken och dikter med mera. Den mottar julklappen får känslan av att verkligen stå i centrum. Tänk själv attfå en bok dedikerad till sig.

Tova egna tomtar
Tovning är en form av hantverk som innebär att man jobbar med kardad ull. Det behövs även varmt vatten och såpa. Det är givetvis möjligt att tova sådant som ska föreställa vad som helst, men i juletid rekommenderas att tova egna tomtar att ge bort.

Gör en presentkorg med delikatesser.
En perfekt present till den som är glad i mat är en presentkorg med delikatesser. Det är alltid uppskattat. En klassisk korg med delikatesser består av olika ostar, kött, oliver med mera. Fördelen med att inte köpa en färdig presentkorg med bestämt innehåll är att man ges möjlighet att skräddarsy sin egen beroende på vad den som ska få julklappen gillar allra mest.

Det här inlägget postades i Fixa och trixa, Hobby, Kreativ. Bokmärk permalänken.