Blomsterdekoration

I alla fall ett par gånger per år är man i en situation då man vill ge bort något unikt. Vad är då bättre än att ge bort ett egenhändigt tillverkat blomsterarrangemang? Det är inte så svårt som man kan tro, det enda som behövs är lite pysselsaker såsom sidenband, små vackra skyltar, pärlor och annat smått.

Det enda du egentligen behöver tänka på innan du låter fantasin skena iväg är att blommorna ska ha stått i vatten ett dygn innan för att hålla så länge som möjligt. Vill du ha tips på hur du kan arrangera din dekoration kan du kolla in på Style Room, där finns många bra bilder att hitta inspiration från. Allt från små bordsdekorationer till större dekorationer för utomhusbruk.

Blomdekorationer

Börja med att inhandla en fin enkel låg skål och ett par fina blommor med bra hållbarhet. Suckulenter är alltid bra för inomhusarrangemang. Köp några som är högre och några lite mindre. Sedan kan man köpa en avstickare som inte liknar de andra alls, kanske något som gör temat, en liten julros till exempel. När du har planterat dessa kan du toppa med vackra pärlor i olika färger och sedan knyta en rosett med ett temaenligt vald färg.

Blommorna som ska används är bäst att införskaffa på närmaste blomsteraffär. Nu när det är kallt utomhus gäller det att blommorna inte vistas i kyla för länge och får tillräckligt med vatten innan plantering för att de ska hålla på bästa sätt. De produkter du väljer att dekorera ditt arrangemang med går istället att införskaffa online likaväl som i en fysisk butik. Idag finns det ett stort utbud med dekorationer och det gäller bara att bestämma sig för vad man är ute efter. En butik online som säljer många olika dekorationer till blomsterarrangemanget är frokenfraken.se. På deras sida finns allt från stenar med text att lägga i arrangemanget till pärl nålar, och andra vackra ting att dekorara med.

Ett projekt man gör själv kostar oftast betydligt mindre än det i affären och man kan hålla det väldigt enkelt som ni ser. Prova dig fram, efter ett tag lär man sig vad som fungerar och vad som inte gör det.