Kreativt julpyssel

Den varma sommaren har övergått till en mysig höst och vintern och julen närmar sig med stormsteg. Hösten och vintern är den perfekta tiden för hemmamys och pyssel med familjen.

Julpyssel

Inför julen förbereder och pysslar vi med allt möjligt för att skapa en så trevlig och minnesvärd högtid som möjligt. Julen är verkligen familjens högtid och bjuder på en massa kreativt pyssel som gör de mörka vinterkvällarna roligare. Det finns massor av roliga pysselidéer för både stora och små.

Gör din alldeles egen ljusstake för adventsljusen, julgransdekorationer eller en färgglad smällkaramell fylld med godis som får öppnas först på julafton. Nedan följer ett par enkla roliga tips som hela familjen kan skapa tillsammans.

Smällkaramell

Gör en adventsstake

Att göra sin egen adventsstake är ett enkelt pyssel att börja med. En adventsstake brukar de flesta använda sig av till advent. Ett tips är att köpa ett vackert fat att göra dekorationen på, gärna ett fat som är rektangulärt så alla ljusen får plats. Till fatet kan du sedan köpa 4 vackra blockljus att ställa på brickan. Ljusen kan sedan dekoreras med siffror eller vackra detaljer som visar att de står för första, andra, tredje och fjärde advent. Dekorera sedan fatet med dekorationer som hör julen till så som grankvistar, tomtar eller annat som du gillar. Du har då enkelt och personligt skapat en egen adventsstake att ha på köksbordet i jul.

Smällkaramell

Smällkaramellen är en av de allra enklaste och mest uppskattade julgransdekorationerna. Allt du behöver är en toa- eller hushållsrulle, silkespapper, presentband samt bokmärken för dekorering. Du skapar enkelt smällkaramellen med sax, tejp och lim. Glöm inte bort att fylla rullen med godis innan du knyter fast ändarna. En annan enkel julgransdekoration är den glittriga julgrans-kotten som endast behöver målas och göras fin och sedan hängas upp i julgranen med ett presentband eller snöre.

Julgransdekorationer

En annan kreativ julgransdekoration är makaroniängeln. För att skapa denna ängel behöver du raka makaroner för kroppen, fjärilsmakaroner för vingarna, små vanliga makaroner för armarna samt spagetti för håret. Som huvud kan du använda en liten träkula eller annat runt litet föremål. Fäst makaronerna med vanlig sytråd och spraya sedan ängeln i en härlig julfärg som röd, guld eller silver.

Annat julpyssel

Andra kreativa saker du kan skapa under julen är den klassiska garntomten, ljuslyktor och jultomtar av äggkartong eller toarullar. Hitta din inspiration på olika pysselsidor på nätet och låt fantasin flöda. Du kan skapa allt möjligt vackert och kreativt med hjälp av mycket enkla medel som du hittar i ditt hem. Släng inte bort de tomma toarullarna och kartongerna, utan spara dem till julpysslet!