Skapa

Att skapa med händerna är många människors hobby. Att skapa saker med dina händer ger utlopp för för både fantasi och kreativitet samtidigt som det bringar glädje till både dig själv och andra.

Det finns mycket man kan skapa med händerna. Det första du kommer att tänka på när du hör orden ”skapa med händerna” är förmodligen pyssel, handarbete eller målning.

Pyssel finns i flera olika former som kan utföras både av vuxna och barn. Det är aldrig för sent att börja pyssla, det ger en otrolig glädje att skapa med händerna. Pyssel kan innebära att du skapar unika inredningsdetaljer till ditt hem eller tillverkar dina alldeles egna smycken. Det är vanligt att man pysslar lite extra mycket under större högtider som jul och påsk men pyssel kan man faktiskt syssla med året runt. Handarbete är ett väldigt populärt område när det kommer till att skapa med händerna.

I handarbete ingår bland annat brodering, stickning och virkning. En del föredrar att sticka mysiga kläder till hösten och vintern medan andra tycker om att brodera vackra tavlor eller virka bordsdukar. Målning, eller målarkonst, är en konstnärlig form som människor använder för att uttrycka sig. Det finns flera olika typer av sätt att måla på och man kan välja att måla med olja, pastell, akvarell och mycket mer.

Ett annat sätt att skapa med händerna kan vara genom makeup. De som arbetar med smink kallas idag för makeup-artister och nu för tiden handlar det inte bara om lite rouge på kinderna, mascara och ett snyggt läppstift, utan idag skapar man fantastiska looker med hjälp av makeup. Med rätt teknik kan du ändra form på ett ansikte och få både ögon och näsa att se mycket större eller mindre ut. Genom skapa skuggor på rätt ställe och göra specifika områden ljusare kan man skapa vilka former man vill på ett ansikte. Frisör är också ett yrke inom skönhetsbranschen där man skapar med händerna.

Ytterligare ett sätt som hör till skapande med händer är att meka med bilen. Att meka med bilen är en hobby som delas av många och man behöver inte vara en utbildad mekaniker för att hantera denna konst. Genom ett genuint intresse och lite övning kan man lära sig en hel del och för de som spenderar mycket tid ute i garaget är det ingen pärs att byta tändstift eller oljefilter på bilen. Många byter även hjullager själv idag, man behöver inte vara mekaniker, bara ha ett genuint intresse och rätt reservdelar. När man mekar med bilar kan man antingen laga sådant som är trasigt eller gammalt eller så kan snygga till och byta ut detaljer som ger bilen en mer personlig look.