Kreativa läktartifon

Sport har alltid varit en av människans favoritunderhållningar och i åratal har vi samlats under matcher för att tillsammans heja på vår favoritspelare eller vårat favoritlag. Att vara med i en supportergrupp och få umgås med människor som delar vårt stora intresse är fantastiskt roligt.

Supportergrupper

Att få representera sitt lag genom bidra till en trevlig gemenskap och härlig stämning på läktaren är en riktig fröjd för äkta supportrar. Man ska inte missta en supportergrupp för till exempel fotbollshuliganer. Till skillnad från huliganer som representerar våld och vandalism står supportergrupper för engagemang och jobbar med att skapa en positiv läktarkultur.

Tillverka egna tifon för att heja

Idag finns massor av supportergrupper runt om i Sverige. Fotboll och ishockey är två av landets populäraste sporter och så gott som varje lag i allsvenskan och elitserien har minst en aktiv supportergrupp. En supportergrupp befinner sig alltid på läktaren under viktiga matcher och de följer ofta med sitt lag på bortamatcher då ett litet extra stöd kan göra stor skillnad. Supportergrupperna arbetar mycket kreativt med att skapa eget matchmaterial och de har ofta stora egengjorda peppande tifon som hålls upp under matcherna.

Dessa tifon är ofta mycket snyggt gjorda. Sammanhållningen inom supportergruppen är stark och många ser gruppen som sin familj. Det är vanligt att supportrarna bär matchtröjor och andra accessoarer som representerar laget. Mössor, halsdukar och kepsar med lagets logo är mycket vanligt.