Pyssel för katten

En av de bästa sakerna med dekoration och kreativt skapande är att användningsområdena aldrig tar slut och det finns inga gränser för vem eller vad som skulle uppskatta en ny kreativ lösning. Vi människor kommer på nya saker hela tiden, det är så vi utvecklas, lär oss och avancerar i samhället.

Lekande kattNågot som vi även alltid måste ta hänsyn till är djuren. Det är väldigt populärt med husdjur i Sverige och det vanligaste är att man till sitt hushåll skaffar en katt eller en hund. Katter är populära eftersom de tar liten plats och inte kräver lika mycket tid och motion som hundar.

Om du tycker om att pyssla för ditt hem och har eller har funderat på att skaffa en katt, är det alltid bra att först ta reda på hur man egentligen ska sköta sitt husdjur. På Jordbruksverkets hemsida finns det till exempel guider på vad olika typer av husdjur som en katt behöver i form av vård, mat och andra nödvändigheter. Till exempel säger de att det för en katt är extremt viktigt med några speciella saker:

  • Rätt kost av hög kvalitet
  • Rätt och tillräckligt många typer av utrymmen
  • Rum för lek såväl som för avkoppling
  • Tillräckligt med leksaker och andra stimulerande tillbehör

Den pysselglade kan lätt göra egna saker till sin katt, framför allt hemgjorda kattleksaker. Det finns många guider på nätet om man vill anstränga sig lite, även om de flesta katter blir precis lika glada för en bjällra på ett snöre knutet runt en pinne. Allt annat som kattmat och kattlådor går enkelt att införskaffa på Supercat om det är så att du inte vill skapa allting från grunden med din kreativa ådra. Vill du verkligen pyssla för din katt kan du dock skapa allt från klösträd och sovkojor till filtar och halsband på egen hand.

Det här inlägget postades i Fixa och trixa, Hobby. Bokmärk permalänken.