Gör din egna djurleksaker

Det finns en uppsjö av djurleksaker på nätet; allt från vinylgrisar till stora pipleksaker i plast. Gör man en kort sökning på exempelvis www.kelkoo.se hittar man många saker man inte tänkt på tidigare. Många leksaker kan man faktiskt göra själv genom inspiration från sidor såsom www.bukefalos.com, www.familjhund.se och www.kattstatus.se. Nedan följer några tips till dig som är hund-, katt- eller hamsterägare.

Hemmagjort för hunden

HundleksakerDet är många som tycker att hundleksaker är dyrt att köpa. Eftersom många hundar är jaktbenägna och gillar att bita i saker är ett flosstuggsliknande plagg en bra idé. Ett gammalt slitstarkt klädesplagg som går att stoppa upp med en boll är aldrig fel. Man kan också tänka sig en tom toalettrulle/hushållsrulle som också kan fyllas med godis. En pappersrulle med godsaker kan användas genom att man låter hunden leta det undangömda objektet; hittar hunden rullen så är belöningen godiset!

Papphus och snöre till katten

Av någon lustig anledning gillar katter att springa in och ut i trånga utrymmen. Att konstruera ett kompakt hus i papp eller i kartong är därför en bra idé. I huset kan det exempelvis ligga något föremål i tyg som liknar kattens favoritbyte i råttan. Eftersom katter ständigt är på jakt är det aldrig fel att ha en pinne med ett smalt snöre fäst som katten själv sätter i rörelse. Vill ni läsa mer om kattleksaker kan ni kolla här.

Hamstern och saker att tugga

Som bekant är hamstern ett tuggande djur. Det betyder att man skall vara försiktig att skapa saker som innehåller kemikalier. Föremål av papp är att föredra framför plast. Vill man plocka något från naturen som är uppskattat så är björkträdets kvistar mycket uppskattat att knapra på.

Det här inlägget postades i Fixa och trixa, Hobby. Bokmärk permalänken.