Tillverka egna maskeradkläder

Halloween och maskeradfester är så roliga! Det kan vara svårt att komma på vad man ska gå utklädd till men när idén väl kommer blir man uppspelt och förväntansfull. Kanske du kan göra din egen kostym? Om man väljer någonting riktigt specifikt att gå utklädd som, är det inte säker att butikerna kan erbjuda den dräkten. Då tar man fram lite pysselverktyg och gör en egen!

Tyger

Ibland har man ett gäng lakan hemma som inte gör någon nytta. Eller gamla gardiner som passerat snyggast-före-datumet. Perfekta grundtyger för en skapelse. Om de är i fel färg finns det pulver och salter som man använder för att färga tyg. Se bara till att kolla vilket material det är i tyget. Konstgjorda material är svårare att färga. Lakan och gardiner brukar dock vara helt utan stretch. Tänker du göra en tajt dräkt kan det vara bättre med lite stretch och då får man rota igenom garderoberna efter gamla klädesplagg. Tumregel: har du inte använt det på två år kommer du inte använda det igen.

Accessoarer

En pirat behöver en ögonlapp och Luke Skywalker behöver ett lasersvärd. Ena är lätt fixat med lite papp och snöre, lasersvärdet kan vara lite svårare. I vissa fall måste man komplettera sin dräkt med saker som är svåra eller kostsamma att göra själv. Allting behöver ju inte vara hemmagjort. Vissa saker blir man tvungen att köpa. Partykungen är en bra maskeradbutik som säljer lösa delar och hela dräkter (utifall det planerade hemmapysslet aldrig blir av!).

När man gör saker hemma ska man inte kritisera sig själv allt för mycket. Skapa inte för höga förväntningar. Det kommer aldrig se ut som den köpte produkten men du kommer nog att komma närmare än vad du tror med lite tålamod, noggrannhet och mycket lim och tejp!

 

Det här inlägget postades i Fixa och trixa, Hobby, Kalas, Kreativ. Bokmärk permalänken.