Målarböcker – inte bara för barn

Målarböcker är något vi alla känner igen från när vi var små. Hur vi alla började med svårigheter att hålla oss innanför linjerna och valde färger mer på måfå än med någon slags verklighetsförankring. Kanske är det just tack vare denna nostalgiska förhållning till målarböcker som även målarböcker för vuxna visat sig vara en stor hit.

Konceptet förblir desamma med dessa böcker, men motiven kan helt klart sägas vara betydligt mer avancerade och kräver långt mer precision än när man fyllde i klassiska Disneyfigurer som liten. Många försäljare har hoppat på denna trend och även de som uppenbarligen haft annan fokus säljer idag denna typ av böcker.

Motiven man hittar i vuxenversionerna kan variera en hel del med allt från naturmotiv med fjärilar, fiskar och blommor till symboler så som buddistiska mandala. Det finns även de som har motiv från en massa gamla serietidningar i stil med Marvel och DC, vilket ju är väldigt tidsenligt med tanke på hur stora superhjältefilmerna blivit p senare år. Men vad man än kan vara intresserad av att måla är chanserna ganska stor att man kan hitta något som passar ens smak.

För att måla dessa böcker behöver man ju också något att måla med, och det räcker knappast med samma typ av kritor man hade när man vad liten. För att verkligen få härliga resultat gäller det att skaffa sig en rejäl uppsättning färgpennor så man verkligen kan leka med olika nyanser. Ju fler desto bättre egentligen. Detta låter en inte bara skapa något som är mer färggrant utan även mer levande.

Har man någonsin tittat tillbaka på sin tid med målarböcker som ung och önskar att man kunde återuppleva dessa tider är böcker som dessa det perfekta sättet att igen få skapa något vackert, men i mer vuxen tappning.

Det här inlägget postades i Hobby, Kreativ. Bokmärk permalänken.