Kreativa kalas

garden party backyard balloons_220612036

Du kan alltid hitta någonting som behöver firas, tillfällen där det är helt okej att ställa till med kalas. Men det får inte bli samma varje gång. Ett kalas ska vara ett kreativt planerande.

Intressanta ballonger

Köp inte de tråkiga, runda ballongerna på matbutiken. Köp ballonger med nya former, med helium, med text och bilder. Hos Ballongkungen kan du beställa direkt från nätet och välja bland ett av de största sortimenten. Du kan till och med köpa ballonger med LED-belysning. För mörka vinterkvällar och sena sommarnätter får du en alldeles speciell ljuskälla som säkerligen få har stött på.

Dekorativa tilltugg

Lägg ner lite tid på att bjuda på mat som inte bara smakar gott, utan också är mysigt att titta på. Satsa på flera olika färger, du kan hitta hela regnbågen i naturen: lila från aubergine, röd från tomat, grön från sallad, gul från banan, blått från blåbär och så vidare. Om du vill bjuda på något sött kan du leka med karamellfärg för att skapa färgskiftningar på tallriken. Turkos frosting på muffins eller röd grädde till kladdkakan, det ser genast roligare och mer aptitligt ut. Eller så fokuserar du på mer hemlagade, nyttiga alternativ till tilltugg och snacks såsom egna rotfruktschips.

Underhållning

Som vuxen är det lätt att ett kalas bara handlar om ett dricka sprit och skratta, vilket är trevligt. Men vill du fira även de små sakerna, behöver kalasen lite variation för att fortsätta locka in din familj och dina vänner. Skapa lite underhållning runt kalaset: du kan hyra en karaokemaskin eller skaffa Singstar till din spelkonsol. Du kan också skriva och dela ut uppdragslappar till varje person. Där kan det står att de ska bete sig på ett visst sätt eller göra en specifik sak under hela middagen. I slutet får alla gissa vilken egenskap som vardera person hade.

Det här inlägget postades i Fest, Fixa och trixa, Hobby, Kalas, Kreativ. Bokmärk permalänken.