Med trädgård som största intresse och hobby

Då våren kommer är det dags att vistas ute i trädgården igen. Det finns oftast mycket som behöver göras efter en lång vinter. För dig som är extra intresserad av trädgårdsarbete finns det garanterat alltid något att fixa.

CDON har ett stort sortiment av produkter du kan använda i din trädgård. Förutom saker för själva trädgårdsarbetet finns det även möbler och andra prylar att pigga upp gården med.

Tänk på kroppen då du arbetar i trädgården

Även om det är mycket jobb med en trädgård är det ett sätt att få ro i kroppen. Har dagen varit lång och prövande hjälper det att pyssla i trädgården. För att kroppen ska orka finns det dock några saker du bör tänka på. Ergonomi är viktigt även vid trädgårdsarbete, lyft alltså inte för tungt eller fel. Försök också ändra på din arbetsställning nu och då för att slippa monotona rörelser.

Krattning eller gräsklippning är helt klart en sorts motion och som ett träningspass. Håll dock igång kroppen även under vintern för att orka under trädgårdssäsongen. Då våren väl är här är det många kroppar som är ovana vid rörelserna och du blir snabbt stel. Genom att motionera även under vinterhalvåret kan du slippa en del av stelheten.

Det här inlägget postades i Fixa och trixa, Trädgård. Bokmärk permalänken.